Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εξώδικο Κουρή στους εργαζόμενους του Alter • Τι απαντά η ΕΣΗΕΑ

Εξώδικο προς τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Alter έστειλε ο Γιώργος Κουρής, μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού, ασκώντας πίεση για τον τερματισμό των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Η ενέργειά του προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Συντακτών.

Στην απάντησή της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

• Ο κ. Κουρής, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δεν νομιμοποιείται να απευθύνεται στους συναδέλφους αφού, σύμφωνα με το νόμο, την εταιρεία εκπροσωπεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος.

• Όλοι οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER », ευρισκόμενοι σε απόγνωση, μετά την άρνηση της εργοδοσίας να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για το τελευταίο 5μηνο, σε μερικούς δε από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά από απόφασή τους, κήρυξαν στάσεις εργασίας προκειμένου να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν χωρίς να εισπράττουν τη νόμιμη αμοιβή τους.

• Η εξώδικη δήλωση του κ. Κουρή, ο οποίος γνωρίζει ότι πράγματι οφείλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, που κατά την άποψή του, καταφεύγουν σε «συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες και στάσεις εργασίας υπονομεύοντας την ευόδωση των προσπαθειών για τη διάσωση του σταθμού» και τους καθιστά υπεύθυνους προσωπικά !!! και με την περιουσία τους !!! με παράνομα και εκβιαστικά μέσα. • Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά δηλώνει στον κ. Κουρή και σε κάθε αρμόδιο ότι, θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν μη αρμόδιο να περάσει εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των εργαζομένων που χειμάζονται - και μάλιστα εξαιτίας τους.

 Aπό αύριο οι δημοσιογράφοι του Alter βγαίνουν εκ νέου σε επίσχεση, ενώ οι τεχνικοί θα αποφασίσουν αύριο, για το τι θα πράξουν. Οι οφειλές στους εργαζομένους είναι μεγάλες, οδηγώντας τους σε απόγνωση, μιας και το κανάλι τους χρωστά μισθούς έξι μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: