Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κι όμως η ΝΔ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση! - Το "κόλπο" σε βάρος του ΚΚΕ

Στην Ελλάδα συνέβη και αυτό! Παρότι συμμετέχει στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία παραμένει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του enet.gr,  το άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής αναφέρει πως «ο πρόεδρoς της μεγαλύτερης σε δύναμη Koινoβoυλευτικής Oμάδας, πoυ δεν μετέχει στην κυβέρνηση, απoκαλείται αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης και έχει τα ιδιαίτερα δικαιώματα πoυ τoυ αναγνωρίζει o Kανoνισμός της Boυλής και oι κείμενες διατάξεις».

Η Ν.Δ. μπορεί αν μετέχει στην κυβέρνηση, αλλά όχι δια της ΚΟ της, αφού, όπως διευκρίνισε ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η Ν.Δ. συμμετέχει με κορυφαία στελέχη της, όχι όμως και με βουλευτές της.

Αν έστω κι ένας βουλευτής της Ν.Δ. έπαιρνε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, επισημαίνει χαρακτηριστικά το enet.gr, αυτομάτως τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλάμβανε δικαιωματικά το ΚΚΕ και τη θέση του αργηγού αυτής, η Αλέκα Παπαρήγα.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η επιμονή της Ν.Δ. να μετέχουν στην, υπό τον Λ. Παπαδήμο, τρικομματική συγκυβέρνηση, μόνο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της και όχι και βουλευτές της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: