Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Μπουτάρης μειώνει τα ανταποδοτικά τέλη

Στη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 7,5% θα προχωρήσει το 2012 η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε πως ο προϋπολογισμός για το 2012 θα είναι 407,17 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 17% σε σχέση με την τρέχουσα χρονιά (474,3 εκατ. ευρώ το 2011), ενώ αντίθετα θα αυξηθούν κατά 14,61% τα χρήματα που θα διαθέσει η διοίκηση για τις ανάγκες της κοινωνικής πολιτικής, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στηρίξει τους πολίτες σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο.

«Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι πραγματικός και όχι πλασματικός και αποτυπώνει τις πραγματικές δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν αποτελεί ευχολόγιο. Τρία είναι τα σημαντικά σημεία: μειώνουμε μετά από χρόνια τα ανταποδοτικά τέλη, αποπληρώνουμε σχεδόν το 50% του χρέους του δήμου, κυρίως προς προμηθευτές, και παρατηρείται συντηρητικότητα στον προϋπολογισμό των εσόδων και των δαπανών», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, τονίστηκε πως οι ανείσπρακτες οφειλές προηγούμενων ετών από πρόστιμα και κλήσεις ανέρχονται σε 48 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος του δήμου είναι το χρηματικό υπόλοιπο που θα υπάρχει στο ταμείο στο τέλος του 2012 να φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: