Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης στις φοιτητικές εστίες

Εξωπανεπιστημιακές μαφίες δρουν στις φοιτητικές εστίες. Τρομοκρατούν οικότροφους και προσωπικό. 

Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών

 "Καταφύγιο" στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και σε εστίες της υπόλοιπης χώρας, έχουν βρει εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία έχουν κάνει κατάληψη σε δωμάτια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση κλοπές.
Αποκορύφωμα της παραβατικότητας από πρόσωπα που μένουν εντός της φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν το περιστατικό της Παρασκευής, όταν δύο από αυτούς επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα δωμάτιο, έγιναν αντιληπτοί από φοιτητή, ο οποίος είχε πέσει παλαιότερα θύμα κλοπής, τους κυνήγησε και ένας από τους δύο επίδοξους ληστές, πυροβόλησε εναντίον του.
Οπως τόνισαν στο "Εθνος" φοιτητές και εργαζόμενοι, τα ίδια άτομα επέστρεψαν και πάλι το πρωί της Παρασκευής και θέλοντας προφανώς να σβήσουν τα ίχνη τους, έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο ένας με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Η φωτιά επεκτάθηκε και στο διπλανό δωμάτιο, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά δεν προχώρησε στο υπόλοιπο κτίριο.

Πολλά τα περιστατικά
Περιστατικά με κλοπές, εκφοβισμούς και άλλες παραβατικές συμπεριφορές έχουν σημειωθεί κατά διαστήματα και σε εστίες άλλων περιοχών, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις.

Για το περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν καταλάβει δύο δωμάτια των νέων εστιών από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, ενώ είχαν κινήσει τις υποψίες για παραβατικές συμπεριφορές και στο παρελθόν.
Μάλιστα, όπως τόνισε εργαζόμενος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην απόπειρα ληστείας, τον είχε απειλήσει παλαιότερα με έναν σκύλο που είχε στο δωμάτιό του, ενώ σε μία λογομαχία που είχε γίνει μεταξύ τους πριν από 10 ημέρες, άφησε να φανεί το όπλο που είχε στο μπουφάν του για να τον εκφοβίσει.

Για εξωπανεπιστημιακή "μαφία" η οποία δρα ανεξέλεγκτα στις φοιτητικές εστίες, κάνουν λόγο φοιτητές που μένουν στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.
Μάλιστα, οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν υποδείξει επανειλημμένα τα άτομα τα οποία διαμένουν παρανόμως στις εστίες, δεν έχουν γίνει αποφασιστικές κινήσεις από όσους διοικούν τις εστίες, δηλαδή το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας.
 
Πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο αγνώστους ήρθαν τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής οι φοιτητές του δωματίου της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου. Είχαν ξυπνήσει από κάποιους περίεργους θορύβους στην πόρτα. Οταν βγήκαν έξω να δουν ποιος είναι, οι δράστες, οι οποίοι φέρεται να διέμεναν παράνομα στην εστία, πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα η σφαίρα να περάσει "ξυστά" από τους νεαρούς.

Στον χώρο των πυροβολισμών έσπευσαν αστυνομικοί και εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Οι υπεύθυνοι της εστίας υπέδειξαν στις Αρχές τρία δωμάτια στα οποία ενδεχομένως να είχαν κρυφτεί οι οπλοφόροι, αλλά δεν βρέθηκαν.
Ανέλπιστα, ωστόσο, από την έρευνα εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων: στο πρώτο δωμάτιο ποσότητα κάνναβης 22 γραμμαρίων, ένας σιδερένιος λοστός και ένα μεταλλικό σφυρί. Στο δεύτερο, περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης. Στο τρίτο δωμάτιο, έμενε παράνομα ένας 37χρονος Πολωνός.
Στο δωμάτιό του εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης 3,4 γραμμαρίων, μία βαριοπούλα, ένα σφυρί, τρεις γυάλινες συσκευές που χρησιμοποιούνται για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ένας ναργιλές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και ένα φυσίγγιο των 9 mm.
Ο 37χρονος συνελήφθη. Σε βάρος των δύο αγνώστων έχει σχηματιστεί δικογραφία για "απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία", "απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία" και παράβαση του νόμου "περί όπλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: