Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ηλεία: Ιστορικά βιβλία "πεθαίνουν" κλεισμένα σε κούτες

Ανεκμετάλλευτη παραμένει η δημοτική βιβλιοθήκη Λεχαινών η οποία στεγάζεται το τελευταίο διάστημα στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου της πόλης...

Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, η ιστορική βιβλιοθήκη των Λεχαινών που ιδρύθηκε ύστερα από δωρεά του Βασίλη Δημησιάνου και περιλαμβάνει σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, σήμερα φαίνεται να εγκαταλείπεται καθώς πολλά από τα βιβλία της βρίσκονται στοιβαγμένα σε κούτες.

Μπήκαν εκεί λόγω της μεταφοράς που σχεδίαζε να κάνει πριν καιρό η δημοτική αρχή. Αρχικά η βιβλιοθήκη είχε αποφασιστεί να μεταφερθεί σε αίθουσα του Σινέ Άστρον στα Λεχαινά, ωστόσο αυτό δεν έγινε λόγω των έντονων αντιδράσεων που υπήρξαν από πολιτιστικούς φορείς της περιοχής. Έτσι η διαδικασία παρέμεινε στάσιμη με τα βιβλία να βρίσκονται μέχρι σήμερα στα χαρτοκούτια και η βιβλιοθήκη να παραμένει κλειστή για το κοινό.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Δημήτρης Αρβανίτης λέει ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες για να βρεθεί χώρος που θα φιλοξενήσει τη βιβλιοθήκη, συμπληρώνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η λειτουργία της είναι η έλλειψη βιβλιοθηκονόμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: