Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Συλλήψεις για την ληστεία - μαμούθ της Κρήτης

Ενα βήμα πριν από την εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας χρηματαποστολής με λεία 1.060.000 ευρώ στην Κρήτη βρίσκονται οι διωκτικές αρχές.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το εντυπωσιακό «χτύπημα» των τριών ληστών στις Βασιλείες Ηρακλείου, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας του νομού έχουν βρει την άκρη του νήματος στην πολύκροτη υπόθεση. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα του αρχηγού του μεγάλου κόλπου, που φέρεται να είναι Κρητικός, αλλά και των δύο συνεργατών του. Μάλιστα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τις ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάθεση των διωκτικών αρχών βρίσκονται διάφορα CD που περιέχουν «παγιδευμένες» τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων. Εξάλλου, στη διάθεση της αστυνομίας βρίσκεται ήδη γενετικό υλικό των δραστών, καθώς στο ένα από τα δύο κλεμμένα οχήματα με τα οποία πραγματοποίησαν τη ληστεία βρέθηκαν αντικείμενα που τα εγκατέλειψαν προφανώς πάνω στη βιασύνη τους.

Αυτό που εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι οι δράστες ήξεραν σε ποιον από τους δεκατέσσερις σάκους με τα χρήματα υπήρχε το GPS, το οποίο είχε τοποθετηθεί για να δείχνει πού βρίσκονται τα χρήματα σε περίπτωση κλοπής. Με βάση τους κανονισμούς ασφαλείας, όλοι οι σάκοι φέρουν πάνω τους κάποιον κωδικό ασφαλείας, ο οποίος αλλάζει κάθε φορά και τον γνωρίζει περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων.

Η μεγάλη ληστεία είχε γίνει στη 1.00 το μεσημέρι της 30ής Σεπτεμβρίου, όταν το θωρακισμένο όχημα της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με δύο υπαλλήλους της περνούσε από την οδό Ούλοφ Πάλμε. Εκεί οι τρεις δράστες έκαναν την εμφάνισή τους με δύο φορτηγάκια.

Το προπορευόμενο προσέκρουσε πάνω στο θωρακισμένο, ενώ την ίδια ώρα το αγροτικό που ακολουθούσε έπεσε επίσης με φόρα στην πόρτα του οχήματος της χρηματαποστολής. Με σβέλτες κινήσεις πετάχτηκαν τρεις κουκουλοφόροι και με τροχό έκοψαν την πίσω πόρτα του θωρακισμένου, απ’ όπου πήραν τους δεκατέσσερις σάκους με το 1.060.000 ευρώ.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ/ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια: