Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επιδότηση σπουδών σε ΙΕΚ από το υπουργείο Παιδείας

Χρηματοδότηση των σπουδών δικαιούχων σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ δίνει το υπουργείο Παιδείας. Ο κάθε δικαιούχος μπορεί έτσι να διαλέξει το Ινστιτούτο της αρεσκείας του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του εκεί.

Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κουπόνι Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, που δίδει τη δυνατότητα σε σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ για χρηματοδότηση των σπουδών ενός έτους με το ποσό των 734 ευρώ. Το πόσο αυτό αντιστοιχεί στα δίδακτρα ενός έτους των δημοσίων ΙΕΚ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί στις 24 Νοεμβρίου.

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για όλους τους πολίτες, προσπαθούμε να στηρίξουμε τα νέα παιδιά που σπουδάζουν στα ΙΕΚ .Πενήντα έξι χιλιάδες σπουδαστές μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να καλύψουν τα δίδακτρα ενός έτους για τα δημόσια ΙΕΚ ή ένα τμήμα των διδάκτρων των 
ιδιωτικών», δήλωσε σήμερα σχετικά η αναπληρώτρια υφυπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: