Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

«Πράσινο» φως για ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία

«Πράσινο» φως για τη χρησιμοποίηση ιδιωτών ενόπλων φρουρών και στα πλοία με ελληνική σημαία , για την αντιμετώπιση πιθανών πειρατικών επιθέσεων, ανάβει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο δόθηκε ήδη στους αρμόδιους υπουργούς για διαβούλευση.
 Το νομοσχέδιο προβλέπει τη χρησιμοποίηση μέχρι και 6 ενόπλων φρουρών σε κάθε πλοίο που εκτελεί διεθνείς μεταφορές.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, απαγορεύεται η χρήση όπλων εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ οι φρουροί που θα παρέχουν υπηρεσίες επί του πλοίου θα τελούν υπό την εξουσία του πλοιάρχου.
Επίσης τα όπλα και τα πυρομαχικά των ενόπλων θα φυλάσσονται σε χώρο όπου θα έχουν πρόσβαση ο πλοίαρχος και ο επικεφαλής των ενόπλων ιδιωτών φρουρών ή οι αντικαταστάτες τους.
Οι ένοπλοι ιδιώτες φρουροί πρέπει να αποτελούν προσωπικό εταιρείας που είναι εγκαταστημένη και λειτουργεί νομίμως σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
Η άδεια που εκδίδεται, κατόπιν αίτησης του πλοιοκτήτη ή διαχειριστή του πλοίου, περιλαμβάνει στοιχεία για την εξατομίκευση του πλοίου καθώς και ανάλυση του εκτιμώμενου κινδύνου, που διαμορφώνεται αφού ληφθούν υπόψη οι απόψεις του πλοιάρχου του πλοίου.
Εκδίδεται εντός δεκαπέντε ημερών από την υποβολή πλήρους φακέλου, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα για συγκεκριμένο πλοίο, ενώ η ισχύς της άδειας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες και παρατείνεται αυτοδίκαια στην περίπτωση που αυτή λήξει, ενώ το πλοίο βρίσκεται σε πλου και μέχρι τον κατάπλου του σε λιμένα που επιτρέπεται η αποβίβαση των ιδιωτών φρουρών και του εξοπλισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: