Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αλλάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για περίπου 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο μέσω της εισαγωγής των νέων αντικειμενικών κριτηρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αντικειμενικά κριτήρια θα προκύπτουν –μεταξύ άλλων – από τα εξής: χρόνο άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, είδος επαγγελματικής δραστηριότητας, ενοίκιο, τετραγωνικά μέτρα και αντικειμενική αξία της επαγγελματικής στέγης και το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων που απασχολούνται.
Με το νέο σύστημα που προωθείται θα καθορίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα για το οποίο θα φορολογούνται οι επιχειρηματίες και το οποίο θα συγκρίνεται τόσο με το δηλωθέν εισόδημα όσο και με αυτό που προκύπτει μετά τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης.
Ο τελικός φόρος που θα κληθεί να πληρώσει ο ελεύθερος επαγγελματίας θα υπολογίζεται βάσει του μεγαλύτερου εισοδήματος από τα παραπάνω.
Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή του παραπάνω συστήματος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, επικαλούμενοι και τα πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σύμφωνα με τα οποία περίπου το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσαν το 2009 εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ (που ήταν τότε το αφορολόγητο όριο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: