
Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανακοινώνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Ανγκελα Μέρκελ και του Γ. Παπανδρέου.
Κατά τη συνομιλία τους "οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η μεταβατική κυβέρνησης θα πρέπει να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 26-27ης Οκτωβρίου" δηλώνει το Βερολίνο, όπως μεταδίδει από τη γερμανική πρωτεύουσα το πρακτορείο Reuters.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, φέρεται να δήλωσε στον Γ. παπανδρέου ότι ο "δύσκολος δρόμος" των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας είναι και αναπόφευκτος.
Ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε ότι η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τον σεβασμό της για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού. "Η καγκελάριος εκτιμά πολύ αυτό που κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Με θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του, έβαλε τη χώρα στον σωστό δρόμο και κατάφερε να ξεπεράσει πολυάριθμα εμπόδια", πρόσθεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου