Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Οι ημικρανίες αυξάνουν την κατάθλιψη

Άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και αντίστροφα, υποδεικνύει νέα έρευνα από τον Καναδά η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «Headache».

Η έρευνα περιέλαβε 15.000 ανθρώπους που παρακολουθούνταν κάθε 2 χρόνια μεταξύ του 1994 και 2007. Συνολικά, στα 12 χρόνια που διήρκεσε η έρευνα, περίπου 15% των ανθρώπων της έρευνας εμφάνισαν κατάθλιψη και περίπου 12% είχαν ημικρανίες.

Τα περιστατικά κατάθλιψης ήταν πολύ περισσότερο κοινά σε ανθρώπους που έπασχαν από ημικρανίες στην έναρξη της έρευνας-ποσοστό 22% ασθενών με ημικρανίες έναντι 14,6% αυτών που δεν εμφάνιζαν ημικρανίες.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το στρες στην παιδική ηλικία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στο στρες αργότερα και τέτοιου είδους έρευνα δεν μπορεί να αποκλείσει αυτές τις βιολογικές επιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: