Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν ότι από τα ράφια έχουν "εξαφανιστεί" βασικά φάρμακα: από παυσίπονα, αντισταμινικά, καρδιοτονωτικά και ινσουλίνες μέχρι αντικαρκινικά, αντικαταθλιπτικά, αντι-υπερτασικά και φάρμακα για την τεχνητή γονιμοποίηση.

Οι λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές φαίνεται ότι έχουν κάνει και πάλι το …θαύμα τους στα ελληνικά φαρμακεία. Η μεταπώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες
όπου τα φάρμακα είναι κατά πολύ ακριβότερα απ' ότι στη χώρα μας, δημιουργούν κάθε χρόνο προβλήματα διαθεσιμότητας στην ελληνική αγορά.
Να σημειωθεί ότι οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως χαμηλές αφού καθορίζονται με βάση το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων
τιμών της Ευρώπης.

Μάλιστα η περαιτέρω μείωση των τιμών από την κυβέρνηση για την εξοικονόμηση κονδυλίων από τη φαρμακευτική δαπάνη, έχουν ανοίξει κι άλλο το δρόμο σε φαρμακαποθήκες ώστε να εξάγουν φάρμακα για την εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους. Ωστόσο οι
παράλληλες εξαγωγές αποδεικνύονται ένα αναπόφευκτο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προτίθεται να μειώσει κι άλλο τις τιμές εξαιτίας πιέσεων των δανειστών μας για περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη.
Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά εξακολουθούν να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, των Δικηγόρων της Αθήνας, των Δικηγόρων της Επαρχίας, του ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί) και του ΤΣΑΥ (γιατροί), μέχρι τα συγκεκριμένα Ταμεία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: