Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση ΔΗ.ΣΥ. για την πλήρη εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού όλων των κομμάτων

Την πρόταση για την πλήρη εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων καταθέτει η Δημοκρατική Συμμαχία με κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τ. Γιαννίτση. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι στις αρχές Ιανουαρίου «είχε συγκροτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μια επιτροπή ειδικών επιστημόνων για την αλλαγή του συστήματος χρηματοδότησης και τους κανόνες διαφάνειας στις χρηματοδοτήσεις κομμάτων, πολιτικών προσώπων, το πόρισμα της οποίας δεν ήρθε ποτέ στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση (επί υπουργίας Γ.Ραγκούση) είχε συγκροτήσει μια επιτροπή ειδικών επιστημόνων για την αλλαγή του συστήματος χρηματοδότησης και τους κανόνες διαφάνειας στις χρηματοδοτήσεις κομμάτων, πολιτικών προσώπων κλπ.. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου 2011, όπου αναφέρεται με σαφήνεια ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει τη νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή του πλαισίου ως προς τα οικονομικά των κομμάτων και τον έλεγχό τους καθώς και ως προς το "πόθεν έσχες" των πολιτικών».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: