Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παράλυτη παραολυμπιονίκης θεραπεύτηκε μετά από ατύχημα με ποδήλατο

Στους ολυμπιακούς αγώνες του 2016 σκέφτεται να εκπροσωπήσει τη χώρα της μία Ολλανδέζα αργυρή παραολυμπιονίκης του Πεκίνου... και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ποδηλασία αφού ως εκ θαύματος, έπειτα από ατύχημα που είχε με ποδήλατο, άρχισε να περπατά ξανά!

Πρόκειται για την 27χρονη Monique van der Vorst, η οποία ήταν παράλυτη από την μέση και κάτω και καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για δεκατρία ολόκληρα χρόνια.

Όμως πριν από έναν χρόνο, χτυπήθηκε από ποδήλατο κι έκτοτε άρχισε να νιώθει κάποια τσιμπήματα στα πόδια της.

Πέρσι τα Χριστούγεννα κατάφερε να περπατήσει ενώ φέτος τις γιορτές θα περπατάει πολύ καλύτερα και έχει ανέβει πλέον και στο ποδήλατο της.

Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Μοnique δυσκολεύεται να περιγράψει τα συναισθήματα της: «Η ξαφνική αλλαγή να μπορείς να σταθείς όρθιος έπειτα από τόσα χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι είναι απερίγραπτη. Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να περπατάς δίπλα σε κάποιον και να τον κοιτάς απευθείας στα μάτια».

Η Monique δεν μπορεί να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 αφού δεν έχει προπονηθεί όπως θα έπρεπε, ευελπιστεί όμως ότι το 2016 θα συμμετάσχει κανονικά στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: