Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Λαυρεντιάδης: «Είμαι νόμιμος αλλά θα συνεργαστώ με τη Δικαιοσύνη»

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα κινήθηκε με «απόλυτη νομιμότητα», ωστόσο θα συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη στην έρευνά της, υποστηρίζει - σε δήλωσή του που διένειμε στον Τύπο σήμερα Τρίτη - ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, παραμονές της κατάθεσής του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ι. Δραγάτση (οικονομικό τμήμα) για την υπόθεση της Proton Bank.

Ο επιχειρηματίας έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις 7 Δεκεμβρίου ως ύποπτος για τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της συγκρότησης συμμορίας για τη δανειοδότηση των εταιρειών του με 701 εκατ. ευρώ από την Proton.

Με πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επίσης έχουν κατασχεθεί υψηλά ποσά, τόσο από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στη χώρα μας, όσο και από τις θυρίδες, που διατηρούσε σε ελληνικές τράπεζες.

Ενδιαφέρον για την υπόθεση Λαυρεντιάδη έχει δείξει και ο ευρωπαϊκός Τύπος και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ κυρίως της Γερμανίας, λόγω δανειοδότησης του επιχειρηματία και από την Deutsche Bank.

Ο επιχειρηματίας, πάντως, στη δήλωση του αναφέρει ότι «έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους λειτουργούς της, προκειμένου να ευοδωθεί το έργο της». Προσθέτει ότι «η επιχειρηματική δραστηριότητά του κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα» και αρνείται «οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες».
Ο κ. Λαυρεντιάδης υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργού Οικονομικών περί ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της τράπεζας Proton και για τη σύσταση μεταβατικής τράπεζας με την επωνυμία Νέα Proton Bank.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: