Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πώς μπορείς να γλυτώσεις το κρύωμα

Όπου κι αν πηγαίνεις, κάποιος φταρνίζεται και πιθανόν εξαπλώνει την ίωση. Άγνωστοι στο ασανσέρ, παιδιά στον παιδικό σταθμό, ακόμη... και οι συνάδελφοι που αρνούνται να πάρουν αναρρωτική άδεια – όλοι αποτελούν κίνδυνο.

Η καλύτερη άμυνά σου είναι να αποφεύγεις τους γεμάτους μικρόβια ανθρώπους, αλλά εξίσου σημαντικό για την πρόληψη της γρίπης και των ιώσεων είναι και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου. Μάλιστα, επειδή αυτό εξασθενεί όσο μεγαλώνεις, είναι σημαντικό να το «επαναφορτίζεις» κατά την περίοδο των κρυολογημάτων.
Οι ειδικοί προτείνουν 15 –όχι και τόσο συνηθισμένους– τρόπους για να αποφύγεις φέτος τα κρυολογήματα, τις ιώσεις και τη γρίπη.

1. Περιόρισε τη ζάχαρη και το αλκοόλ: Μια δραστήρια επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή μπορεί να σημαίνει φαγητό στο πόδι, ζαχαρώδη σνακς για ενέργεια και ποτά το Σαββατοκύριακο. Ως συνέπεια, το ανοσοποιητικό σου μπορεί να υποφέρει.

Η ζάχαρη που περιέχει 1 μόνο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να μειώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κατά 30% μέχρι και για 3 ώρες! Πώς; Ακινητοποιώντας μερικά ανοσοποιητικά κύτταρα και μειώνοντας την ικανότητά τους να περιβάλλουν και, τελικά, να καταστρέφουν τα βακτήρια.
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: