Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Παπαδήμος Πρωθυπουργός- Πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

- ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά την επίσημη ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
- ΑΥΡΙΟ στις 2 μ.μ. η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης


Στις 2.30 ανακοινώθηκε  ότι δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λ. Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο στις 2 μ.μ.

Στην ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η έγκριση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και η οικονομική πολιτική που συνδέεται με αυτή. Αύριο στις 2 το μεσημέρι η ορκωμοσία της νέας κυβερνησης

Έφτασε στις 12.07 ο κ. Λουκάς Παπαδήμος στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον υποδέχτηκε μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους : 'Ολα καλά". Δεύτερος ο κ. Σαμαράς ο οποίος είπε ότι έρχομαι για τρίτη φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία. Τελευταίος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν αμίλητος.

  Ποιός είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Με βάση τις γνώσεις του για τη λειτουργία της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας, τις επαφές του με τη διεθνή οικονομική και κυρίως τραπεζική κοινότητα, αλλά και την εμπιστοσύνη που ήδη έχει απ’ τους Έλληνες και τους ξένους ηγέτες ο Λουκάς Παπαδήμος, δηλαδή ένας τραπεζίτης με πολιτική σκέψη, θεωρήθηκε ως ο καταλληλότερος για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Έχοντας περάσει από πολλές καίριες θέσεις είτε ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και ως άμισθος σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου ο Λουκάς Παπαδήμος ευνόησε την υιοθέτηση πολιτικών που διευκόλυναν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές της.
Όταν το 1994, ορίστηκε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, του ανέθεσε το έργο της προετοιμασίας της χώρας για την ένταξη στην ευρωζώνη ενώ από το 1996 και μετά συνεργάστηκε στενά και με επιτυχία για τον σκοπό αυτό με τον Κώστα Σημίτη. Τρία χρόνια αργότερα (το 1999) από τη θέση του Διοικητή της ΤτΕ ήταν εκείνος που μίλησε δημόσια για τη χρηματιστηριακή «φούσκα» προκαλώντας τότε έντονες αντιδράσεις σε πολλούς καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που τον κατηγόρησαν πως ήταν υπαίτιος μαζί με τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπαντωνίου και που οδήγησαν την οικονομία της Ελλάδας στην ύφεση.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2002, μετακόμισε στη Φρανκφούρτη, όπου και ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στο πλευρό του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Λουκάς Παπαδήμος ευνόησε την υιοθέτηση πολιτικών που διευκόλυναν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές της, όπως η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Μπορεί η θητεία του ως αντιπρόεδρος να τελείωσε το 2010 αλλά στο ενδιάμεσο –το 2007- είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από τα ΜΜΕ αλλά και τον τότε υποψήφιο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί , όταν αμφισβητήθηκαν τα στοιχεία με τα οποία εντάχθηκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ.
Ο Λουκάς Παπαδήμος απασχόλησε όμως την ελληνική κοινωνία και το 2009 καθώς είχε βολιδοσκοπηθεί προκειμένου να περιληφθεί ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με προφανή προοπτική να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα. Ο ίδιος προτίμησε να αρνηθεί την θέση και να παραμείνει αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Καλοκαίρι του 2010 το όνομα του ήταν μέσα στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σε αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά επίσης δεν τελεσφόρησε, καθώς επέλεξε να βρεθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ως άμισθος οικονομικός σύμβουλος του. Εκείνη την περίοδο ο γνωστός τραπεζίτης έκανε έντονες δηλώσεις και πήρε θέση κατά της ευρείας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, του μεγάλου κουρέματος, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο περικλείει μεγάλους κινδύνους και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: