Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Aλλάζουν χέρια οι φοιτητικές εστίες

«Αναταράξεις» προκαλεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων για τις φοιτητικές εστίες

Φόβους για τον "μαρασμό" των φοιτητικών εστιών εκφράζουν τα πανεπιστήμια και μάλιστα σε μια εποχή που οι ελληνικές οικογένειες, που σπουδάζουν παιδιά μακριά από τα σπίτια τους, τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, μετά την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) όλες οι αρμοδιότητες, ο εξοπλισμός και το προσωπικό των φοιτητικών και σπουδαστικών εστιών μεταφέρονται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ενώ των μαθητικών εστιών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί γι' αυτήν την αλλαγή και υπογραμμίζουν ότι μετά και τις μειώσεις που έχουν υποστεί στους προϋπολογισμούς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν και τις εστίες, γεγονός που θα αποβεί σε βάρος των φοιτητών και κυρίως όσων έχουν πραγματική οικονομική ανάγκη.

Πάντως, το ΕΙΝ αναφέρει ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για το μεταβατικό στάδιο όσον αφορά την οικονομική διαχείριση και τη διασφάλιση των λειτουργικών εξόδων της κάθε εστίας τόσο άμεσα όσο και τα επόμενα χρόνια. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι "θα καλυφθούν όλα τα λειτουργικά έξοδα μέχρι 31/12/2011. Ετσι θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να γίνει η αποδοχή των νέων αρμοδιοτήτων από τους φορείς ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΟΤΑ καθώς και όλες οι αναγκαίες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: