Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ζάκυνθος: Πήγαν περισσότεροι αλλά... άφησαν λιγότερα

Zakynthos Town, Zakynthos island, GreeceImage via WikipediaΠερισσότεροι τουρίστες από πέρυσι επισκέφθηκαν το νησί του Ιονίου, αλλά το οικονομικό αποτέλεσμα ήταν μειωμένο κατά 10%...

Την εποχικότητα με την οποία κινείται ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν τα αποτελέσματα, που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου, βάσει των στοιχείων του αεροδρομίου της Ζακύνθου για τον μήνα Οκτώβριο 2011.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των αφίξεων το συγκεκριμένο διάστημα παρουσιάζει μείωση 21,45%, καταδεικνύοντας τη συρρίκνωση της τουριστικής σεζόν σε 4 μήνες (Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Η συνολική αύξηση των αφίξεων από την αρχή της τουριστικής σεζόν είναι 6,65%, όπως επισημαίνεται.

Παρά λοιπόν την συνολική αύξηση των αφίξεων 6,65%, αν ληφθεί υπόψη η μείωση των τιμών, η μείωση των διανυκτερεύσεων και η αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε τα οικονομικά αποτελέσματα φαίνεται να είναι μειωμένα πάνω από 10% για το 2011.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από τις αγορές του εξωτερικού για την σεζόν που πέρασε, η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 1,68%.

Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία Ελβετία, Ολλανδία) παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, από 15,64% έως 37,13%, όπως επίσης και η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία με αύξηση, από 73,00% έως 27,49%.

Τέλος από τις Ανατολικές χώρες, η Ρωσία, παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, με ποσοστό 89,35%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: