Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"Θα συμβάλλω στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας"

"Θα συμβάλλω στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας" δήλωσε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Ο δικός μου άμεσος στόχος είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν είναι «κολλημένος σε καμία θέση».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, γιατί, όπως είπε, δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές αυτή τη στιγμή, καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

Σημείωσε ότι η συνεργασία είναι επίσης απαραίτητη «για να εγγυηθούμε και στην Ελλάδα αλλά και προς τους εταίρους μας ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας και την πολύ ευεργετική συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που θα άρει πολλά βάρη από τον Έλληνα πολίτη».

Εκτίμησε μάλιστα ότι «υπάρχει μια ευρύτερη επί της ουσίας συναίνεση». «Δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ότι «η έλλειψη συνεργασίας θα μπορούσε να δημιουργήσει και προβληματισμό στους εταίρους μας για τη διάθεσή μας, την πρόθεσή μας, τη βούλησή μας, να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο ευρώ».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους και πρόσθεσε ότι ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της συνεννόησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει όλες του τις δυνάμεις για έχουμε μια συνεννόηση «για το καλό της πατρίδος μας και του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: