Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί προς Ομπάμα: «Τρελός» και «καταθλιπτικός» ο Παπανδρέου

This image shows Nicolas Sarkozy who is presid...Image via Wikipedia

"Τρελό" και "καταθλιπτικό" φέρεται να χαρακτηρίζει ο Νικολά Σαρκοζί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σε προσωπική συζήτησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του G-20 στις Κάννες, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Σύμφωνα πάντα με την Le Parisien, οι δύο ηγέτες θεωρούν ότι ο Παπανδρέου διέπραξε ένα τεράστιο λάθος με την ανακοίνωσή του για δημοψήφισμα σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση προτού παραιτηθεί.

Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη στη Σύνοδο των Καννών.

Με την καλή κουβέντα στο στόμα ήταν οι δύο πρόεδροι και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, με τον Σαρκοζί να δηλώνει ότι είναι ψεύτης και τον Ομπάμα να απαντά ότι "Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση".

Μίλησαν τηλεφωνικά Παπανδρέου - Σαρκοζί

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, ενώ ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και τις εξελίξεις που ακολούθησαν, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο κ. Σαρκοζί, εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για την μεταξύ τους συνεργασία καθώς και για το έργο που επιτέλεσε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συνεχιστούν οι προσωπικές επαφές και η στενή συνεργασία τους.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: