Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία στην περιφέρεια

Στο 50% η κάλυψη των βιβλίων στα σχολεία της περιφέρειας, παρόλο που από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές αποστολές βιβλίων.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα παιδιά της Β' και Γ' Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα κατεύθυνσης χωρίς την υποστήριξη βιβλίων.

Tην ίδια στιγμή η εκπαιδευτική διαδικασία προχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού βασίζεται ουσιαστικά στις παραδόσεις των καθηγητών και στις σημειώσεις που κρατούν οι μαθητές, οι οποίοι παλεύουν με φωτοτυπίες.

Εδώ και 15 ημέρες έχει λήξει η προθεσμία εντός της οποίας η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευθεί ότι θα έχουν σταλεί στα σχολεία τουλάχιστον τα βασικά βιβλία.

Από τον Οργανισμό διάθεσης βιβλίων γίνεται προσπάθεια ως το τέλος Νοεμβρίου να έχει φθάσει στα σχολεία το 70% των τίτλων από όλες τις βαθμίδες. Αξίζει  να σημειωθεί  ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχουν φθάσει όλα τα βιβλία στα σχολεία ως τα Χριστούγεννα  και το  γεγονός ότι στις 31 Δεκεμβρίου κλείνει ο Οργανισμός δημιουργεί ανησυχία ότι θα υπάρξουν κι άλλα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: