Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Νέο κόμμα ζητά ο Σκανδαλίδης

Kostas Skandalidis, Greek politicianImage via Wikipedia
Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος για να υπάρξει προοπτική ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Χωρίς μια νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα και χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική. Το νέο κόμμα θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς που βασικός κορμός του είναι το ΠΑΣΟΚ” τόνισε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του κινδυνεύει να ξεπεραστεί από την ιστορία: “Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία. Και τότε πολύ λίγο θα ενδιαφέρει αν θα συρρικνωθεί ή θα διασπαστεί. Το ζήτημα είναι να κάνουμε τώρα την υπέρβαση“.
Ο κ. Σκανδαλίδης στη συνέχεια σημειώνει ότι πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ αλλά αφού προηγηθεί η πολιτική συζήτηση για το πρόγραμμα και το χαρακτήρα του κόμματος, ενώ συμπληρώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιώνεται εκ των υστέρων για τις μάχες του: “Ο Γ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έχει δώσει κρίσιμες μάχες σε όλα τα μέτωπα και με όλα τα κόμματα εναντίον του. Ανεξάρτητα από λάθη ή παραλείψεις ή κακές επιλογές, έφερε τη χώρα στις συμφωνίες του Ιουλίου και του Οκτωβρίου, ενώ και η πορεία των ευρωπαϊκών εξελίξεων τον δικαιώνει εκ των υστέρων. Για το τί θα πράξει έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος“.
Παράλληλα, ανοίγει την πόρτα και στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον οποίο σημειώνει ότι “και αυτός δικαιούται δεύτερη ευκαιρία, και όσοι έχουν θεμιτές φιλοδοξίες να ηγηθούν της παράταξης. Μπορεί να έχουμε βαθιά κρίση, αλλά από ικανά στελέχη το ΠΑΣΟΚ άλλο τίποτα“. Ο ίδιος, ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι δε θα είναι υποψήφιος όπως το 2007.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: