Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

H EE απαγορεύει τις καρκινογόνες ακτίνες Χ στα αεροδρόμια

«Παροπλίζονται» ως καρκινογόνα τα συστήματα ασφαλείας στα αεροδρόμια που λειτουργούν με ακτίνες Χ με απόφασή της η ΕΕ. Ακόμα και μιας μικρής έκτασης έκθεση στη βλαβερή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση καρκίνου, πόσο μάλλον για ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο.

Όταν αποσυρθούν οι εξοπλισμοί με ακτίνες Χ, θα αντικατασταθούν με πιο ακίνδυνα μέσα, όπως οι ανιχνευτές που χρησιμοποιούν υπέρυθρες ακτίνες.

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπεύθυνος για θέματα μεταφοράς της Κομισιόν, Σιιμ Καλάς, ανέφερε: «Για να μη ρισκάρουμε την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών, στο εξής ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με μηχανήματα που δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία με ακτίνες Χ στα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες οι υπόλοιπες τεχνολογίες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται με απαραίτητη προϋπόθεση να συμφωνούν με τα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: