Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Δίκτυο online εγκληματιών εξαρθρώθηκε από το FBI

Ένα μεγάλο δίκτυο κυβερνο-εγκληματιών κατάφερε να συλλάβει στην Εσθονία το FBI. Ο λόγος για έξι άτομα Εσθονικής... καταγωγής που έχουν ήδη συλληφθεί ενώ ακόμη ένα μέλος της σπείρας, Ρωσικής αυτή τη φορά καταγωγής...καταζητείται.

Οι συλληφθέντες σύμφωνα με στοιχεία, έβγαζαν εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας τεχνικές διαδικτυακής διαφημιστικής απάτης εις βάρος τρίτων και πιο συγκεκριμένα ένα κώδικα, ο οποίος αναδρομολογούσε τους χρήστες-θύματα σε online διαφημίσεις.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ ή αλλιώς απλά FBI, εκτιμά πως πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές είχαν μολυνθεί από το δίκτυο ενώ περίπου 500.000 από αυτούς βρίσκονταν στις ΗΠΑ.

Εταιρείες που εξειδικεύονται στο χώρο της ασφάλειας στο διαδίκτυο χαρακτήρισαν το γεγονός ως μια από τις πιο αποτελεσματικές δράσεις κατά κυβερνοεγκληματιών που έχει γίνει ποτέ.

Για την ιστορία η NASA ήταν αυτή που εντόπισε πρώτη την δράση της συγκεκριμένης σπείρας όταν ανακάλυψε το malware σε 130 από τους υπολογιστές της. Στο εντοπισμό των δραστών βοήθησε και η εταιρεία ασφαλείας Trend Micro.
spnews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: