Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Χρηματιστήριο: Εκτός ταμπλό η Alapis - Παζάρια με τις τράπεζες η ΣΑΝΥΟ Ελλάς

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης της Alapis αποφάσισε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης, καθώς η εταιρία δεν ανακοίνωσε εμπρόθεσμα τα αποτελέσματα 9μηνου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν.3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας "ALAPIS Α.Ε.Β.Ε", από σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2011, διότι σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, δεν δύναται να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις οικονομικές καταστάσεις του Γ΄τριμήνου 2011 (μέχρι την 30 Νοεμβρίου 2011).

Το ανωτέρω κρίνεται αναγκαίο για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρίας. 

Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική: Σε διαπραγματεύσεις με πιστώτριες τράπεζες

Σε διαδικασία συζητήσεων με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκεται η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων σημαντικού τμήματος των υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων, με σκοπό την παράταση του χρόνου αποπληρωμής αυτών και την μείωση των καταβαλλόμενων τοκοχρεολυτικών δόσεων.


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν με επιτυχία, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εμφανές μέσα στο 2012.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική, με απόφαση του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης, με κριτήριο την υπέρβαση του ορίου 30% των ενοποιημένων ζημιών μετά φόρων ως προς την καθαρή θέση καθώς και την ύπαρξη σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ότι οι υψηλές ζημιές θα εξακολουθήσουν να υφίστανται για όλη τη χρήση του 2011, λόγω της μεταφοράς στο αποτέλεσμα της χρήσης από τα Αποθεματικά, των διαγραφών συμμετοχών συγγενών και θυγατρικών εταιρειών. Το λειτουργικό EBITDA του ομίλου συνεχίζει να παραμένει θετικό για το εννεάμηνο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: