Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μέχρι τα ξημερώματα κράτησαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια

English: A broken bank vitrine in Stadiou stre...
Image via Wikipedia
Επεισόδια σημειώθηκαν  τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Ζαΐμη, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Υλικές ζημιές υπέστησαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.
Προηγήθηκαν επεισόδια τόσο στην πορεία που έγινε το μεσημέρι όσο και σε αυτή που έγινε το βράδυ, στη μνήμη του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας, στην οποία συμμετείχαν αντιεξουσιαστές, νεαροί έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Παράλληλα, ομάδες ατόμων προξένησαν για άλλη μία φορά φθορές σε μάρμαρα στις εισόδους ξενοδοχείων στην Πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πορεία συμμετείχαν γύρω στα 4.000 άτομα.
Στην πορεία που διοργάνωσαν νωρίτερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ξέσπασαν επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο, με ρίψη μολότοφ και χημικών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14.00 οι άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας βόμβες μολότοφ και πέτρες από ομάδα νεαρών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Εν μέσω έντασης, οι εύζωνοι αποχώρησαν από τα φυλάκια, ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν για ακόμη μία φορά μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και προξένησαν φθορές στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο σημείο. Κατά την απώθησή τους από το Σύνταγμα, οι ταραξίες προξένησαν φθορές καταστήματα στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κοραή.
Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις και 38 προσαγωγές για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 14 αστυνομικοί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: