Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η «άλλη πολυκατοικία» του Φώτη Κουβέλη

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Σφήνα στον λεγόμενο σοσιαλιστικό χώρο, με προμετωπίδα τον μεταρρυθμισμό και υπό τους έντονους τριγμούς που προκαλεί στο κυβερνητικό ΠαΣοΚ η μνημονιακή πολιτική μπαίνει η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη ως μια εκδοχή της «άλλης πολυκατοικίας», απέναντι στη δεξιά.

Ο κ. Κουβέλης επέλεξε συνειδητά να διατηρήσει την κάθετη γραμμή δεξιά - αντιδεξιά, όταν προέβαλε την πρωτοβουλία του για ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου. Η οριοθέτηση που έθεσε ήταν από τη μια «έξω από τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΠαΣοΚ» και από την άλλη «μακριά από την παλαιοκομμουνιστική ρητορική και τον αριστερό λαϊκισμό».

Διασταυρώθηκε με τη συζήτηση για την επανίδρυση της κεντροαριστεράς που έχει ανοίξει και στο ΠαΑΣοΚ για τα καλά στη μετα-ΔΝΤ εποχή. Και πριν από λίγες ημέρες, εν μέσω αναζήτησης κυβερνητικών λύσεων για την επόμενη ημέρα - μια και η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές μοιάζει με προϊστορία - ήρθε η συνάντηση του κ. Κουβέλη με στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ και του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, κατά την εκδήλωση του περιοδικού «Μεταρρύθμιση». Εκεί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Μπίστης (υφυπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη) και ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης (υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Σημίτη).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: