Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κατάργηση του τέλους ακινήτων ζήτησε ο Κουβέλης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στην οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός κοινωνικού πλαισίου στήριξης και το «χαράτσι» ακινήτων.

Ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση, τόνισε πως «πρέπει να υπάρξει η δημιουργία ενός κοινωνικού πλαισίου στήριξης, ενός κοινωνικού δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι «επανέφερα την πρότασή μας για την κατάργησή του τέλους στα ακίνητα, το γνωστό χαράτσι».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε πως «εξέφρασα την ανάγκη να στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο, ενώ επανέφερα την πρότασή μας για την προώθηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ.

Επέμεινα ότι εκείνο που πρέπει να υπάρξει είναι μια πολιτική που θα στηρίζει την κοινωνική συνοχή και θα περιορίζει τα δυσβάσταχτα μέτρα και τα βάρη στις πλάτες των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Τέλος, τόνισε πως «εξέφρασα την αντίθεσή μας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι αμφίβολες. Η Ευρώπη ή θα προχωρήσει στην επί της ουσίας πολιτική της ενοποίηση ή διαφορετικά θα τροφοδοτεί αποσυσπειρώσεις και εντέλει την αποδυνάμωσή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: