Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές υπό... επιτήρηση στις 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΥΡΛΗ/ aggelioforos.gr

Σε διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά υπό ακόμη στενότερη επιτήρηση και με όρους που διασφαλίζουν πρακτικά ότι η χώρα θα ανταποκρίνεται στις δανειακές υποχρεώσεις της ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, μεταφράζεται η συμφωνία που αναμένεται να «κλειδώσει» αύριο στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε προχτές το μεσημέρι η ιταλική κυβέρνηση, αμέσως μετά την τηλεφωνική συνεννόηση που είχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, έδωσε τέλος στην παρατεταμένη αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, αλλά και στην αγωνία που επικρατούσε στην Αθήνα, καθώς πλήθαιναν τα σενάρια περί άτακτης χρεοκοπίας με επακόλουθο την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Καταλυτική υπήρξε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός, καθώς ο Μόντι είναι πρόσωπο σεβαστό και με προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας με το Βερολίνο, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε σοβαρούς λόγους να υπερασπιστεί τη θέση της Αθήνας.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: