Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ξεχειμωνιάζουν στην Ελλάδα 70 είδη πουλιών

Σαν στο σπίτι τους ένιωσαν τα αποδημητικά πουλιά που έφθασαν και φέτος σε διάφορες περιοχές της χώρας μας για να διαχειμάσουν. Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες επικρατούν, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια δεν έχουν λειώσει, ο καιρός για τα μεταναστευτικά πουλιά μοιάζει ανοιξιάτικος.
Οπως λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ρούλα Τρίγκου, συντονίστρια ενημέρωσης στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, αυτό συμβαίνει επειδή τα αποδημητικά που φθάνουν στην Ελλάδα για να διαχειμάσουν προέρχονται από βόρειες περιοχές όπου επικρατεί πολύ περισσότερο κρύο.
«Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 440 είδη πουλιών. Από αυτά, τα 70 είδη τουλάχιστον είναι αποδημητικά και φθάνουν στη χώρα μας το φθινόπωρο, προερχόμενα από περιοχές της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Σκανδιναβία αλλά και από βορειοανατολικές περιοχές όπως η Σιβηρία».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: