Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι αναγνώστες επιμένουν ελληνικά και στα... βιβλία!

Σημαντική αύξηση τίτλων καταγράφηκε για την ελληνική πεζογραφία, κόντρα στην κρίση ή ακριβώς ως αποτέλεσμά της, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Αντίθετα πτώση παρουσίασαν οι τίτλοι της ποίησης, του λογοτεχνικού δοκιμίου, αλλά και της ξένης λογοτεχνίας.

Σε ότι αφορά τις προτιμήσεις των αναγνωστών, διαπιστώνεται ότι και αυτές τις επηρέασε... η κρίση! Από τους τίτλους που πωλήθηκαν προκύπτει ότι οι Έλληνες αναγνώστες θέλησαν να μάθουν για τις εκδοχές και τις μακροχρόνιες αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας.

Η μείωση, από την άλλη πλευρά, της μεταφραστικής παραγωγής μοιάζει επίσης προϊόν της κρίσης, αν και για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Τα δικαιώματα και οι μεταφράσεις ανεβάζουν δυσβάστακτα το κόστος σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Πολύ δύσκολα οι εκδότες πλέον επενδύουν στην ξένη λογοτεχνία, που σπάνια δίνει μπεστ σέλερ τύπου Νταν Μπράουν και Χάρι Πότερ.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: