Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Νέα «καθίζηση» στις τιμές ακινήτων

Περαιτέρω πτώση σημείωσαν το 2011, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές των ακινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της RE/MAX. Συνοπτικά, οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων / παλαιών ακινήτων ήταν κατά 18% χαμηλότερες σε σχέση με το 2010, ενώ των νέων / νεόδμητων κατά 10%. Το 2011 αποτέλεσε μία από τις πιο δύσκολες, αν όχι τη δυσκολότερη χρονιά για την ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα επηρεάστηκε σημαντικά και ο κλάδος της διαμεσολάβησης ακινήτων.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κτηματαγορά ήταν το πάγωμα των στεγαστικών δανείων από πλευράς τραπεζών, καθώς και η πορεία της οικονομίας με την οποία σχετίζεται τόσο η ψυχολογία των αγοραστών όσο και η αγοραστική τους δύναμη. Η επιβολή έκτακτων φόρων και το κλίμα ανασφάλειας για την περαιτέρω πορεία της οικονομίας ενίσχυσαν την αναβλητικότητα εκ μέρους των αγοραστών και δημιούργησαν υπερπροσφορά ακινήτων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: