Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ρόδος: 600 εκατ. ευρώ δαπάνησαν οι τουρίστες Ιούλιο και Αύγουστο του 2011

Road in Rhodes city. Ελληνικά: Ο Δρόμος των Ιπ...
Ο Δρόμος των Ιπποτών στην Ρόδο. (Photo credit: Wikipedia)
Σχεδόν 600 εκατ. ευρώ ήταν οι δαπάνες των τουριστών που επισκέφθηκαν τη Ρόδο κατά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο του 2011. Τα παραπάνω στοιχεία που περιλαμβάνονται σε μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη συμμετοχή της Ρόδου στον οικονομικό τουριστικό χάρτη της χώρας, παρουσίασε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Τσακίρης σε περιφερειακή συνάντηση του ΞΕΕ στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ερευνας Συνόρων που διενήργησε η Διεύθυνση Στατιστικής της ΤτΕ με την εταιρεία Quantos, το ποσοστό των τουριστικών δαπανών αλλοδαπών στην Ελλάδα το οποίο αντιστοιχεί στη Ρόδο αυξήθηκε από 9% - 9,5% (περίοδος 2004-2007) σε 12,1% το 2011. Στο ίδιο διάστημα οι διανυκτερεύσεις κινήθηκαν ανοδικά από 8% σε 10% (επί συνόλου Ελλάδος). Σε σύγκριση με την Ελλάδα που σημειώνει κατακόρυφη αύξηση στα μεγέθη της τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η τουριστική περίοδος στη Ρόδο εκτείνεται ομαλότερα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: