Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Συντάξεις με μπόνους για 700.000 γονείς

Tην ευκαιρία πρόωρης συνταξιοδότησης δίδει το Υπουργείο Εργασίας σε γονείς που είναι ασφαλισμένοι σε ταμεία μισθωτών (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών) ή ελεύθερων επαγγελματιών και έχουν παιδιά είτε ενήλικα είτε ανήλικα.


Υπολογίζεται ότι, στο εξής, 700.000 ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις μεταβατικές διατάξεις του ασφαλιστικού και να κατοχυρώσουν σύνταξη από τα 50 ή ακόμα και χωρίς όριο ηλικίας, λόγω τέκνων.

Μάλιστα, αν τα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000, τότε ο χρόνος που μπορούν να κατοχυρώσουν για να βγουν πιο εύκολα στη σύνταξη φθάνει τα 5 έτη και - το σημαντικότερο- είναι και δωρεάν.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη με προσμέτρηση χρόνου παιδιών αφορά εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που εκτιμάται από αρμόδιους παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης και των Ταμείων ότι έχουν είτε ένα ανήλικο παιδί είτε τρία παιδιά, αποκτηθέντα μετά το 2000.

Διαβάστε αναλυτικά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: