Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

20 μουσουλμάνοι εκπαιδεύονται για επιθέσεις


Ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο νεαρός νιγηριανός που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων να ανατινάξει αεροσκάφος πάνω από το Ντιτρόιτ, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές του ότι άλλοι περίπου 20 μουσουλμάνοι εκπαιδεύονται στην Υεμένη για παρόμοιες επιθέσεις, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS των ΗΠΑ, επικαλούμενο τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η απόπειρα στο αεροσκάφος της Delta/Northwest Airlines απετράπη μόνο διότι τα εκρηκτικά που ο Αμπντουλμουταλάμπ μετέφερε στο αεροσκάφος δεν πυροδοτήθηκαν.
Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα που ζήτησε να διεξαχθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δείχνουν, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ότι η επίθεση σχεδιάστηκε από οργάνωση της Υεμένης συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα.
Τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ εντάθηκαν και οι επιβάτες από 14 χώρες, ειδικά από ορισμένες Αραβόφωνες χώρες και τη Νιγηρία, ελέγχονται αυστηρότερα--γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Σύμφωνα με το CBS, οι ΗΠΑ έστειλαν πράκτορες του FBI στην Γκάνα, όπου ο Αμπντουλμουταλάμπ άρχισε το ταξίδι του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από 5 μήνες στην Υεμένη.
Αμερικάνοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο νεαρός, γιος νιγηριανού τραπεζίτη και πρώην υπουργού, συνάντησε κάποιο στέλεχος της αλ Κάιντα στην πρωτεύουσα της Γκάνας, ’κρα, από τον οποίο πιθανότατα έλαβε την εκρηκτική ύλη PETN που προσπάθησε να πυροδοτήσει.
Ο 23χρονος οδηγήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντιτρόιτ όπου του απαγγέλθηκαν 6 κατηγορίες. Δήλωσε αθώος. Αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: