Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

22 νεκροί από τον πόλεμο των συμμοριών


Εικοσιδύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα δύο τελευταία 24ωρα στην πολιτεία Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, όπου μαίνεται ο πόλεμος αντίπαλων συμμοριών που ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών.
Δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μάλιστα αποκεφαλισμένοι στη Σιουδάδ Χουάρες, που βρίσκεται απέναντι από το Ελ Πάσο, του Τέξας.
Η μεθοριακή πόλη Σιουδάδ Χουάρες θεωρείται η πλέον επικίνδυνη στο Μεξικό και είναι χαρακτηριστικό πως από τους 22 νεκρούς του τελευταίου 48ωρου, οι 12 έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη πόλη. Στη διάρκεια του 2009 έγιναν 2.500 ανθρωποκτονίες στη Σιουδάδ Χουάρες.
Ο πόλεμος των αντίπαλων συμμοριών στην πολιτεία Τσιουάουα, απ όπου διακινούνται ναρκωτικά στην αμερικανική αγορά έχει προκαλέσει το θάνατο 15.000 ανθρώπων από το 2006, παρά την απόφαση του προέδρου του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν, να αναπτύξει 50.000 στρατιώτες στην περιοχή για να ενισχύσουν την προσπάθεια της αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: