Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Επιχορήγηση ύψους 300.000 ευρώ στην "Τυποεκδοτική" του ΚΚΕ


Επιχορήγηση ύψους 300.000 ευρώ ενέκρινε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη στην "Τυποεκδοτική" του ΚΚΕ με βάση τον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004. Η επιχορήγηση πραγματοποιείται με τροποποίηση προηγούμενης απόφασης, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 1 εκατ. ευρώ.
Η εκτυπωτική μονάδα της Τυποεκδοτικής στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι Αττικής σε μια έκταση 18 στρεμμάτων, ενώ η συνολική επένδυση για τις μονάδες ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ και μάλιστα έλαβε γενναία ενίσχυση από τον αναπτυξιακό νόμο πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και νέος εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ.
Η ριζική αλλαγή προσανατολισμού για την Τυποεκδοτική ξεκίνησε  το φθινόπωρο του 2001. Τότε σε μια «διακριτική» σύσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ ετέθη το θέμα της ενίσχυσης της οικονομικής επάρκειας του κόμματος, που δεν ήταν και στα καλύτερά της μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης. 

Οικονομικές ενισχύσεις
Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ενισχυθεί από συναλλαγές με το ελληνικό Δημόσιο: το 1992, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, το υπουργείο Πολιτισμού είχε αγοράσει από το Κομμουνιστικό Κόμμα το ιστορικό κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας (άντρο άγριου βασανισμού των αντιστασιακών επί δικτατορίας, με την περιβόητη «ταράτσα») που είχε αγοραστεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα περισσότερο για συμβολικούς λόγους μετά τη μεταπολίτευση.
Επίσης μετά τη μεγάλη πλημμύρα στον Περισσό το 1994, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές τόσο στο αρχείο του ΚΚΕ όσο και στις παλιές εγκαταστάσεις της Τυποεκδοτικής, ο ΟΤΕ είχε αναθέσει στην εταιρεία μετά από διαγωνισμό την έκδοση του Χρυσού Οδηγού, μειώνοντας έτσι τις ζημιές που είχε υποστεί από την καταστροφή.
Οπως είναι γνωστό, στο ΚΚΕ δεν θρησκεύονται αλλά σίγουρα στην Τυποεκδοτική ισχύει το χριστιανικό ρητό: «Η Εκκλησία να είναι ανοικτή και όποιος θέλει ας έρχεται να ανάψει το κεράκι του». Το ρητό επιβεβαιώνεται αφού πελάτες της Τυποεκδοτικής είναι εφημερίδες που ανήκουν στον αντίθετο ιδεολογικό χώρο όπως ο «Ελεύθερος Τύπος», η «Χώρα» και ο «Ελεύθερος», καθώς και οικονομικές και αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά.
Μάλιστα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η εταιρεία έκανε χρυσές δουλειές αφού πολλοί υποψήφιοι άλλων κομμάτων έσπευσαν να τυπώσουν τα φυλλάδιά τους με καλές τιμές στην εταιρεία. «Μην ανησυχείτε, πάντως, στην Τυποεκδοτική δεν ήρθε κανείς από τον... ΣΥΡΙΖΑ για να τυπώσει τα φυλλάδια του κόμματος αυτού» μας είπε με πονηρό χαμόγελο στέλεχος της Τυποεκδοτικής, περιορίζοντας έτσι λίγο τη... χωρητικότητα της «Εκκλησίας».
Τα τελευταία στοιχεια προέρχονται από την εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, 28/10/2007 , Σελ.: A63

Δεν υπάρχουν σχόλια: