Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η ιστορία ενός ζευγαριού μέσα από τα… αντικείμενά του


Έπειτα από συμβίωση ετών ένα ζευγάρι χωρίζει. Ο Χάρολντ Μόρις είναι σαραντάρης, εκείνη, η Λενόρ Ντούλαν, είκοσι έξι ετών. Το μόνο που απομένει να θυμίζει τη σχέση τους είναι προσωπικά αντικείμενα που μοιράστηκαν κατά τη συγκατοίκησή τους. Αυτά αποτελούν και τους “μάρτυρες” της ιστορίας τους. Ρούχα, βιβλία, μικροπράγματα, προσωπικά αντικείμενα του καθενός. Αυτά ακριβώς αποφασίζουν από κοινού να βγάλουν σε δημοπρασία σε έναν οίκο της Νέας Υόρκης και μάλιστα μια σημαδιακή ημέρα: του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου) του 2009. 


Της Έλσας Σπυριδοπούλου 
spiridopoulou@makthes.gr 

Το βιβλίο “Η Δημοπρασία. Έργα τέχνης και προσωπικά είδη από τη συλλογή της Λενόρ Ντούλαν και του Χάρολντ Μόρις” της Λίαν Σάπτον (εκδ. Τόπος) αρχικά ξαφνιάζει. Ποιον ενδιαφέρει μια δημοπρασία -που έχει γίνει μάλιστα- αντικειμένων ενός ζευγαριού; Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως αποκτά ενδιαφέρον. 
Είναι ένας διαφορετικός δρόμος γραφής. Ένα γραφιστικό μυθιστόρημα, που βασίζεται σε φωτολεζάντες. Η πορεία του ζευγαριού περνά μέσα από καρτ ποστάλ που αντάλλασσαν στα ταξίδια τους, ρούχα που αγόρασαν, δίσκους, φωτογραφίες από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι το τέλος, ακόμη ακόμη και από αντικείμενα που… βούτηξαν σε διάφορα εστιατόρια όπως αλατιέρες! Όλα βγαίνουν στο σφυρί. 
Βήμα βήμα, μέσα από τις εικόνες (στο βιβλίο περιέχονται πάνω από 300) βλέπουμε τη γνωριμία, τον έρωτα, το πάθος, τη φθορά και εντέλει το χωρισμό δύο ανθρώπων. Τα αντικείμενά τους “μιλάνε” για το τι τους ένωσε και τι τους χώρισε, τα ενδιαφέροντά τους, τις λύπες και τις χαρές τους. 

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ 
Πηγή έμπνευσης της Σάπτον αποτέλεσε ένας κατάλογος δημοπρασιών του 2006 με προσωπικά αντικείμενα του Τρούμαν Καπότε, αλλά και ο κατάλογος έκθεσης που αφορούσε την αλληλογραφία του Τεντ Χιουζ και της Σίλβια Πλαθ. 
Επιπλέον, το βιβλίο θα το δούμε και στη μεγάλη οθόνη. Τα δικαιώματα αγοράστηκαν ήδη από την Paramount Pictures για μια ταινία με πρωταγωνιστές τον Μπραντ Πιτ και τη Νάταλι Πόρτμαν. Οι εταιρείες που έχουν οι δύο ηθοποιοί ανέλαβαν από κοινού τη διασκευή του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: