Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΜΗΤΣΙΑΣ "Ο φίλος μου ο Σαμαράς"


Σαράντα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι ο Μανώλης Μητσιάς εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για πολύ κόσμο. Μεταξύ των θαυμαστών του λαϊκού μας βάρδου συγκαταλέγεται ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προ ημερών διασκέδασε μαζί με τη σύζυγό του στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο πρώτος.

Συνέντευξη Άκης Φωτόπουλος
akisfot@makthes.gr 

Φίλος εδώ και σαράντα χρόνια του προέδρου, πλέον, της ΝΔ ο Μανώλης Μητσιάς λέει ότι στον Αντώνη Σαμαρά, εκτός από τη μουσική και το τραγούδι, αρέσει και ο χορός και μάλιστα ότι χορεύει πολύ καλά ζεϊμπέκικο. 
Ο Μανώλης Μητσιάς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "ΜτΚ", μίλησε μεταξύ άλλων και για τη σχέση που τον ενώνει με τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Πόσα χρόνια συνδέεστε με τον Αντώνη Σαμαρά; Από τότε που πρωτοξεκίνησα την καριέρα μου. Η σχέση αυτή κρατά σαράντα χρόνια. Το χειμώνα σπούδαζε στην Αμερική και το καλοκαίρι που ερχόταν στην Ελλάδα ο Αντώνης ήταν κάθε βράδυ στην μπουάτ που τραγουδούσα. Γίναμε φίλοι, κάναμε παρέα, βγαίναμε, του άρεσε η μουσική του Χατζιδάκι, του Μούτση. Και ο ίδιος ήταν φιλόμουσο παιδί. Κάποια στιγμή έπαιζε και ντράμερ σε κάποια συγκροτήματα. 

Απ’ ό,τι ξέρουμε γίνατε και κουμπάροι... Η φιλία μας ήταν τόσο μεγάλη που μετά πέντε χρόνια γνωριμίας γίναμε κουμπάροι. 

Πώς είναι στην παρέα του ο Αντώνης Σαμαράς; Ένας πολύ απλός, λαϊκός άνθρωπος, που διαθέτει μάλιστα πολύ χιούμορ.  Άνθρωπος που έπινε καφέ με τον Νίκο Γκάτσο και με τον Μάνο Χατζιδάκι, επανειλημμένα και στο σπίτι μου. Το λέω αυτό, γιατί υπάρχουν πολλοί πολιτικοί σήμερα που δεν ξέρουν καν πώς λέγεται ο Γκάτσος. Δεν ξέρουν ποιος είναι αυτός. Έχουν την ξύλινη γλώσσα της πολιτικής και τίποτε άλλο. Γι’ αυτό και η Ελλάδα δεν πηγαίνει καλά. Γι’ αυτό και είναι ανοιχτός σε όλα αυτά τα πράγματα. Ο Αντώνης, όταν έγινε υπουργός Πολιτισμού, ξέρετε ποια ήταν η πρώτη του συνάντηση; Με τον Θεοδωράκη. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος παράγων πολιτισμού σήμερα; Ο Μίκης είναι. Kαι όμως, όταν ήταν άρρωστος ο Μίκης, κανένας δεν πήγε σπίτι του να τον δει. Απεναντίας ο Αντώνης, μόλις υπουργοποιήθηκε, πήγε και τον είδε αμέσως. 

Απ’ όλη αυτή τη μακρόχρονη φιλία σας με τον κ. Σαμαρά, υπάρχουν κάποιες στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη σας;Θυμάμαι τα ξέφρενα γλέντια στην Πλάκα και τα ξενύχτια που κάναμε μαζί. Ιδιαίτερη αδυναμία είχε ο Αντώνης Σαμαράς στην αείμνηστη Σωτηρία Μπέλου, με την οποία γνωρίστηκαν σε μπουάτ όπου τραγουδούσε και κάθε φορά που βρίσκονταν μαζί κάνανε μεγάλες πλάκες. 
Πάντως θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Αντώνης είναι άνθρωπος που αγαπάει και πονάει την Ελλάδα όσο πολύ λίγοι έλληνες πολιτικοί. Το λέω αυτό γιατί ακούω διάφορες βλακείες που λέγονται κάθε βράδυ σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές για τον πολιτικό Αντώνη Σαμαρά. Πολιτικά σιχάματα τα αποκαλώ εγώ, και με συμφέροντα αλλότρια οι περισσότεροι. Και χαίρομαι πάρα πολύ που, έστω και σήμερα, βουλευτές, υπουργοί αντιπάλων κομμάτων που τον γνωρίζουν από κοντά λένε ότι "επιτέλους υπάρχει και ένας που να μιλάει ελληνικά στη Βουλή". 

Κύριε Μητσιά, αυτό το διάστημα σας συναντάμε στη μουσική σκηνή “Γραμμές” μαζί τη Ρίτσα Αντωνοπούλου και τη Μάγδα Πένσου... Με την Αντωνοπούλου έχω συνεργαστεί επανειλημμένως. Τώρα προστέθηκε και η Μάγδα Πένσου, την οποία είχα δει πέρυσι στην τηλεοπτική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Μου άρεσε και της ζήτησα να τραγουδήσει μαζί μου. (mak-thes.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: