Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σοκ στην Κύπρο από τη δολοφονία Χατζηκωστή

Λευκωσία- Είναι πολύ πρόωρο και παρακινδυνευμένο να λεχθεί ο,τιδήποτε για τα κίνητρα ή ελατήρια των δραστών της χθεσινοβραδινής δολοφονίας του Άντη  Χατζηκωστή, διευθύνοντας συμβούλου του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός. «Υπάρχει κάποιος προσανατολισμός, αλλά δεν είναι φρόνιμο να ανακοινωθεί ο,τιδήποτε», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, από προκαταρκτικές εξετάσεις, ο Άντης Χατζηκωστής, ενώ εξήρχετο του οχήματος του, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς προφανώς από κυνηγετικό όπλο, διότι δεν βρέθηκαν κάλυκες.
Είπε επίσης ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά, στην οποία αξιολογήθηκε η κατάσταση και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα.
Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμα ότι χθες βράδυ ανακρίθηκαν κάποια άτομα και σήμερα θα ανακριθούν και άλλα. Η αστυνομία, κατέληξε, αξιολογεί τα πάντα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξιχνιασθεί η υπόθεση. Το σπίτι του Άντη Χατζηκωστή είναι κοντά στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας και στο κτίριο όπου στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο δήμο Εγκωμής, στη Λευκωσία.

Ο πατέρας του θύματος, Κωστής Χατζηκωστής, είναι ιδιοκτήτης του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», στο οποίο ανήκουν η εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Πρώτο» και διάφορα περιοδικά. Τη σκηνή του εγκλήματος και τους οικείους του θύματος επισκέφθηκαν αργά χθες ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, αρχηγοί κομμάτων και υπουργοί, οι οποίοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη στυγερή δολοφονία και τα θερμά τους συλλυπητήρια. «Ζούμε σε ζούγκλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι «κάποιοι επιζητούν αποσταθεροποίηση, αλλά δεν θα τα καταφέρουν επειδή, η δημοκρατία είναι δυνατή». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ότι είναι συντετριμμένος και συγκλονισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: