Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Πήδηξε στο κενό γιατί δεν άντεχε άλλο τις προσβολές και τις απειλές

Πήδηξε στο κενό γιατί δεν άντεχε άλλο τις προσβολές και τις απειλές

Στις 7:30 μιλούσε στο κινητό. Στις 7:35 πέταξε το κινητό κι έπειτα πήδηξε από το μπαλκόνι. Επεσε μπροστά από τις κερκίδες με το κεφάλι και σκοτώθηκε ακαριαία. Στις 8:20 που ήρθα, είχε φτάσει ήδη η αστυνομία, ενώ το ασθενοφόρο είχε φύγει...».

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Μάνεση έμειναν εμβρόντητοι, όταν λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, αντίκρισαν το πτώμα του συμμαθητή τους μπροστά στις κερκίδες της αυλής.
Πήδηξε στο κενό γιατί δεν άντεχε άλλο τις προσβολές και τις απειλές
Ο 17χρονος Γιώργος πήδηξε από τον τρίτο όροφο την ώρα που στο σχολείο βρίσκονταν λίγοι μαθητές και καθηγητές. Είχε αφήσει σημείωμα στους γονείς του, στο οποίο ζητούσε συγνώμη κι εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στο κενό...
Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, οι συμμαθητές του άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως κι οι ίδιοι άθελά τους, με κάποιες άσχημες συμπεριφορές απέναντί του, επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογική του κατάσταση ή πλήγωσαν τον συμμαθητή τους.
Αδιέξοδα
Οπως με περίσσια σοφία διατύπωσε ένας φίλος του Γιώργου: «Η εφηβεία είναι η καλύτερη αλλά και η πιο δύσκολη περίοδος για ένα παιδί. Εκεί που ένας ενήλικας θα έβλεπε μια πρόκληση κάποια παιδιά βλέπουν αδιέξοδα...».
Ο Γιώργος ήταν ένας έφηβος με όλα τα χαρακτηριστικά της ηλικίας του και επιπλέον με μυωπικά γυαλιά, κοντούλης με παραπανίσια κιλά και έντονη εσωστρέφεια. Τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι ήταν αρκετά για τους συμμαθητές του για να τον κοροϊδεύουν και συχνά πυκνά να εκτοξεύουν προσβλητικές εκφράσεις για τον 17χρονο.
Τώρα οι συμμαθητές του αλλά και μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου κάνουν λόγο για χλευαστική και πολλές φορές βίαιη αντιμετώπιση του Γιώργου, συμπεριφορές που μπορούν να καταρρακώσουν οποιονδήποτε, πόσω μάλλον ένα 17χρονο έφηβο.
Το μήνυμα που δίνει συμμαθητής του Γιώργου μέσα από τις σελίδες του Ιντερνετ σοκάρει: «Παιδιά... είδατε πού καταντάει ο μαθητής όταν δέχεται προσβλητικές εκφράσεις από άλλους. Ρατσισμός και απειλές δημιουργούν σε όλους μας ψυχολογικά προβλήματα.
Ο άνθρωπος που ρεζιλεύεται κάθε μέρα από τον οποιονδήποτε οδηγείται σε αυτό το φρικτό πράγμα, την αυτοκτονία. Το σωματικό βάρος δεν έχει καμία σημασία... κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτή τη μέρα θα τη θυμόμαστε για πάντα και ας πούμε ΤΕΛΟΣ στην κοροϊδία και στον ρατσισμό».
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
«Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα»
Ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων, κ. Παναγιώτης Μάνεσης, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος είχε φυσιολογική συμπεριφορά και τις ανάλογες αντιδράσεις για την ηλικία του. «Ηταν λίγο εσωστρεφής, αλλά τίποτα δεν πρόδιδε τάσεις αυτοκτονίας ή σκέψεις γύρω από αυτό. Οι επιδόσεις του στα μαθήματα χαρακτηρίζονται μέτριες και δεν ήταν από τα παιδιά που αγχωνόταν ιδιαίτερα για τα μαθήματα ή τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις. Ηταν πολύ καλό παιδί και δεν δημιούργησε ποτέ κανενός είδους πρόβλημα.
Οι γονείς του στέκονταν πάντα στο πλευρό του. Αυτό που προέχει τώρα είναι η συμπαράσταση όλων μας, τόσο στην οικογένεια του Γιώργου όσο και στους συμμαθητές και φίλους του, οι οποίοι έχουν υποστεί σοκ. Η ψυχολόγος του σχολείου έχει αναλάβει την υποστήριξη των παιδιών, αλλά και οι καθηγητές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επουλώσουν τις πληγές». ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: