Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σε αναβρασμό οι μαθητές της Χίου για τις εκδρομές

Σε αναβρασμό είναι οι μαθητές των Λυκείων ύστερα από την πρόθεση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Παύλου Καλογεράκη να μη δώσει έγκριση για να γίνουν φέτος οι πολυήμερες μαθητικές εκδρομές με πρόσχημα την αναπλήρωση ωρών που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων.

Οι μαθητές από τα Λύκεια της πόλης της Χίου που θίγονται από αυτή την απόφαση πραγματοποίησαν συγκέντρωση  έξω από τα Γραφεία της Δευτεροβάθμιας, χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημά τους να μιλήσουν με το Διευθυντή.
   Οπως καταγγέλλουν, στα Λύκειά τους δεν έχει ληφθεί απόφαση από τους Συλλόγους Διδασκόντων για ακύρωση της πολυήμερης, ενώ πιστεύουν πως μπορεί να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.  Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ενιαίο Λύκειο της Καλλιμασιάς έχει βρεθεί τρόπος πλήρωσης αυτών των ωρών, χωρίς όμως να γίνεται δεκτό το αίτημα.
   Η δημοσιοποίηση πάντως της σχετικής εγκυκλίου του 2008 που μιλά ξεκάθαρα για περιορισμό και μόνο των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, έφερε τους καθηγητές και τους γονείς να είναι προβληματισμένοι με την εξέλιξη. Έτσι αύριο αναμένονται να γίνουν συνεδριάσεις στα σχολεία τόσο των συλλόγων διδασκόντων όσο και των μαθητών, που απειλούν με αποχές από τα μαθήματα, και συγκεκριμένα στο 1ο, 2ο και 3ο Ενιαίο Λύκειο Χίου, 1ο ΕΠΑΛ και Λύκειο Καλλιμασιάς. (Φωτό αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: