Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

To θρίλερ με τον διάσημο πλαστικό χειρουργό


Υπήρξε η ενσάρκωση των πρωταγωνιστών του τηλεοπτικού «Nip/Tuck»… Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μη ζηλεύει τη λαμπερή ζωή τού πιο περιζήτητου πλαστικού χειρουργού των ΗΠΑ! Ομως εδώ και πέντε χρόνια ο περιβόητος Μαρκ Στίβεν Ουαϊνμπέργκερ βρισκόταν στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου ανθρωποκυνηγητού! Καταζητούμενος για είκοσι δύο περιπτώσεις ιατρικής απάτης, κρυβόταν ακόμη και από την πανέμορφη σύζυγό του, την οποία εγκατέλειψε σύξυλη και… άφραγκη στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, αφού πρώτα της αγόρασε δύο τεράστια διαμάντια από πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο του νησιού! Το θρίλερ της μυστηριώδους εξαφάνισής του από το Νησί των Ανέμων πήρε τέλος πριν από λίγες ημέρες σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, στην κορυφή του θρυλικού Mont Blanc!

Είναι μια υπόθεση, η οποία σίγουρα δεν θα έχει περάσει απαρατήρητη από τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ που αναζητούν ελκυστικές ιστορίες… Η εκτίναξη του Ουαϊνμπέργκερ στην κορυφή της κοινωνικής ελίτ των ΗΠΑ, η σαν παραμύθι ζωή του, η ξαφνική πτώση του, η απροειδοποίητη εξαφάνισή του και η εκδικητική μανία με την οποία τον καταδίωκε η προδομένη σύζυγος ώσπου να τον εντοπίσει, μπορούν να αποτελέσουν το θέμα μιας ταινίας που εύκολα θα κάνει πάταγο!

Λαμπρή καριέρα


Το ομορφόπαιδο από το Σικάγο, που πάντα είχε τάση προς τα πλούτη και τις ανέσεις, ξεκίνησε την ακαδημαϊκή ζωή του σπουδάζοντας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια… Από εκεί μεταπήδησε στο διάσημο UCLA τους Λος Αντζελες, όπου σπούδασε Ιατρική και απέκτησε ειδίκευση στην πλαστική χειρουργική φοιτώντας με υποτροφία στο Σικάγο, δίπλα σε έναν από τους πιο γνωστούς ειδικούς των ΗΠΑ. Μόνον έτσι θα μπορούσε να πετύχει τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει ο ίδιος για τον εαυτό του.

Πολύ σύντομα έγινε διάσημος για τις ικανότητές του στην πλαστική χειρουργική και ειδικά στις διορθωτικές επεμβάσεις προσώπου, λάρυγγα, αυτιών και μύτης… Κάπως έτσι, απέκτησε το προσωνύμιο «δόκτωρ Μύτη»! Οταν ξεκινούσε, ο πατέρας του του δάνεισε ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει αξονικό τομογράφο. Τα χρήματα αυτά ήταν όλες του οι οικονομίες, αλλά ο γιος του τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα έχανε. Και πράγματι, σύντομα του τα επέστρεψε.

Ο… τριπλός γάμος
Η Μισέλ Κρέιμερ συμμετείχε σε ένα ιατρικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2000, όταν γνώρισε τον Μαρκ Ουαϊνμπέργκερ… Μέσα σε ενάμιση χρόνο έφτασαν στον γάμο, που μάλιστα έγινε… τρεις φορές! Τον Νοέμβριο του 2001 έγινε η πρώτη τελετή στο Σικάγο για χάρη του τότε ετοιμοθάνατου πατέρα τής νύφης. Η δεύτερη έγινε στην Ιταλία και η τρίτη στο μουσείο Field του Σικάγου.

Η αρχή του τέλους

Εκατοντάδες ασθενείς συνέρεαν στα χειρουργεία τού «δρος Μύτη», άλλοι για αισθητικές επεμβάσεις και άλλοι για θεραπεία… Ισως από υπερβολική σιγουριά, ίσως από αμέλεια, ο Ουαϊνμπέργκερ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα τον Ιούνιο του 2004. Τα ΜΜΕ έπεσαν σαν κοράκια πάνω στην πληροφορία ότι είχε υποβληθεί μήνυση εναντίον του από μια γυναίκα που πέθαινε από καρκίνο στον λάρυγγα και τον κατηγορούσε για λάθος διάγνωση!

Ηταν να μη γίνει η αρχή! Σε πολύ μικρό διάστημα, 300 ασθενείς του υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον του για λάθος διάγνωση και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του άσκησαν εναντίον του είκοσι δύο διώξεις για ισάριθμες περιπτώσεις! Σαν να μην έφτανε αυτό, η Μισέλ που ήταν έγκυος πέντε μηνών στο πρώτο παιδί τους απέβαλε τον Σεπτέμβριο του 2004. Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα ήταν βαριά για τον πάμπλουτο playboy γιατρό που, χωρίς να το εκμυστηρευτεί σε κανέναν, άρχισε να σχεδιάζει την απόδρασή του…

Εξαφάνιση στη Μύκονο

Λίγες μέρες μετά την απώλεια, ο Ουαϊνμπέργκερ πήρε τη σύζυγό του, τη μητέρα της και τρεις φίλες της και ταξίδεψαν στην Ελλάδα… Το ζευγάρι έμενε σε ένα αστραφτερό ιστιοφόρο μήκους τριάντα μέτρων που άραζε στα ανοιχτά της Μυκόνου, ενώ οι υπόλοιποι έμεναν στα ξενοδοχεία του νησιού.
Το τελευταίο βράδυ, ο «δρ Μύτη» κατελήφθη από κρίση άγχους… Οταν συνήλθε, διαβεβαίωσε τη Μισέλ για την «αιώνια αγάπη του». Η γυναίκα αποκοιμήθηκε ικανοποιημένη, χωρίς να φαντάζεται ότι δεν θα τον ξανάβλεπε!

Το επόμενο πρωί στις 6.00, ο Μαρκ βγήκε από το κότερο για να κάνει τζόκινγκ… Δεν επέστρεψε ποτέ! Η Μισέλ έμεινε μόνη κι έρημη, με χίλια δολάρια όλα κι όλα μαζί της. Το χρηματοκιβώτιο του σκάφους, όπου επί μήνες ο άντρας της συγκέντρωνε χιλιάδες ευρώ, ήταν άδειο! Ο έμπιστος κυβερνήτης ήξερε ότι ο γιατρός θα πήγαινε στο Παρίσι, να φτιάξει σκουλαρίκια με τα διαμάντια που αγόρασε για τη σύζυγό του!

Οσο οι μέρες περνούσαν και ο Μαρκ δεν επέστρεφε τόσο δυσκόλευαν τα πράγματα για τη Μισέλ… Ενιωθε προδομένη και εγκαταλειμμένη, δεν είχε χρήματα και οι τελωνειακές αρχές της Μυκόνου την πίεζαν να πληρώσει 40.000 δολάρια για τον ελλιμενισμό του ιστιοφόρου. Αυτό τελικά κατασχέθηκε από την εταιρεία, από την οποία το είχε αγοράσει ο Ουαϊνμπέργκερ, αφού δεν πλήρωσε ποτέ τις δόσεις!

Παγκόσμια καταδίωξη από τη σύζυγο

Για να επιστρέψει από τη Μύκονο στις ΗΠΑ η Μισέλ, έπρεπε να της στείλουν χρήματα οι συγγενείς και οι φίλοι της! Οταν έφτασε, ήταν οργισμένη και αποφασισμένη για όλα… Τον Οκτώβριο του 2004 ξεκίνησε μια προσωπική καταδίωξη σε όλον τον κόσμο για να εντοπίσει τα ίχνη του Μαρκ, ενώ ταυτόχρονα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

Οπου και αν βρισκόταν ο εξαφανισμένος γιατρός, η ζωή του άλλαζε… Ολα τα υπάρχοντά του κατασχέθηκαν από πιστωτές και εταιρείες προμηθειών, ενώ η λειτουργία της κλινικής του διακόπηκε οριστικά! Ωστόσο, εξακολουθούσε να μη δίνει σημεία ζωής, λες και είχε διαγράψει οριστικά το παρελθόν του.

Οπως ήταν φυσικό, εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψής του, καθώς ήταν καταζητούμενος για σοβαρά εγκλήματα στις ΗΠΑ… Αναζητήθηκε παντού, αλλά κυρίως στην Ελλάδα -ίσως επειδή μάθαινε ελληνικά!- την Κύπρο, ακόμη και την… Κίνα! Ομως τελικά τα ίχνη του εντοπίστηκαν στο χειμερινό θέρετρο Courmayeur της βόρειας Ιταλίας, όπου έφτασε την περασμένη άνοιξη με ένα πολυτελές αυτοκίνητο με πινακίδες Μόντε Κάρλο και οδηγό!

Η σύλληψη και η απόπειρα αυτοκτονίας

Ο Ουαϊνμπέργκερ είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα, αλλά τον περασμένο Αύγουστο σταμάτησε να πληρώνει… Ο ιδιοκτήτης χάρηκε ιδιαίτερα όταν είδε τους καραμπινιέρι από την Αόστα, οι οποίοι αναζητούσαν τον νοικάρη του, δεν φανταζόταν όμως ότι είχαν πολύ περισσότερα σε βάρος του από τα… απλήρωτα νοίκια!

Ο κλοιός στένευε γύρω από τον Αμερικανό χειρουργό. Στις 15 Δεκεμβρίου, όταν ο αντισυνταγματάρχης Γκουίντο Ντι Βίτα και οι καραμπινιέρι του ανέβηκαν σε υψόμετρο 2.000 μέτρων στο παγωμένο ιταλικό τμήμα του Mont Blanc, βρήκαν ένα αντίσκηνο γεμάτο με απίστευτα ακριβό ορειβατικό και χιονοδρομικό εξοπλισμό. Αρχικά, ο δρ Μαρκ Ουαϊνμπέργκερ δεν προέβαλε αντίσταση: «Ηρθα για να γίνω ένα με τη φύση!» είπε δίνοντας τα πλήρη στοιχεία του.

Οσο διάστημα έμεινε ολομόναχος στο χιονισμένο βουνό, ο άλλοτε διάσημος πλαστικός χειρουργός τρεφόταν με κονσέρβες και ξηρά τροφή, και έλιωνε χιόνι σε μια ειδική φορητή συσκευή για να πίνει νερό! Πάνω του είχε 1.800 δολάρια… Ισως -λένε- να σκόπευε να περάσει στην Ελβετία, αλλά δεν πρόλαβε.

Οταν κατέβαιναν από τις ιταλικές Αλπεις, ο Μαρκ Ουαϊνμπέργκερ έβγαλε από τα ρούχα του ένα ορειβατικό μαχαίρι και προσπάθησε να το καρφώσει στον λαιμό του! Οι καραμπινιέρι πρόλαβαν να τον αφοπλίσουν και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο του Τορίνο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: