Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ανακαλούνται 65 συμπληρώματα διατροφής

Σε άμεση ανάκληση 65 συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία κυκλοφορούσαν και στην ελληνική αγορά, προχώρησε η εταιρία «Bodybuilding.com LCC», μετά την αποκάλυψη ότι στα προϊόντα ενδέχεται να περιέχονται συστατικά που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως αναβολικά στεροειδή.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τον ΕΟΦ, τα σκευάσματα δεν είχαν καν σχετική άδεια διάθεσης για την Ελλάδα. Διακινούνταν, ωστόσο, και στη χώρα μας μέσω του δικτυακού τόπου της επιχείρησης, απ’ όπου ακόμη και ανήλικοι, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορούσαν να προμηθευτούν τα επικίνδυνα για την υγεία τους προϊόντα.
«Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει ή έχει έρθει στην κατοχή τους οποιοδήποτε από τα προϊόντα αυτά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά την ενημέρωσή του από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα.
Η χρήση αναβολικών στεροειδών, πρέπει να σημειωθεί, είναι πολλαπλά επικίνδυνη. Κι αυτό γιατί όχι μόνο είναι δυνατόν να προκαλέσει οξεία ηπατική βλάβη, αλλά σχετίζεται και με αρκετές άλλες σοβαρές, και μακροχρόνιες παρενέργειες, όπως είναι η συρρίκνωση των όρχεων, η αύξηση των μαστών και στειρότητα στους άνδρες, η αρρενοποίηση στις γυναίκες και το μειωμένο ύψος στα παιδιά. ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: