Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η Κατράντζου κατέκτησε το Λονδίνο

Ελαμψε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου! Η Μαίρη Κατράντζου συνεχίζει να θριαμβεύει. H διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας παρουσίασε τη συλλογή της για το φθινόπωρο - χειμώνα 2010 και εισέπραξε τα πλέον θετικά σχόλια από διεθνούς φήμης fashion editors και κοσμικούς. Εμπνευσμένη από τη θρυλική Μαντάμ ντε Πομπαντούρ και τις ζωγραφιές του Fragonard και του Nattier, επανέφερε την τάση «ροκοκό» με υπέροχα ζωγραφιστά ρούχα φορεμένα σε ψηλόλιγνες σιλουέτες.

«Ισως είναι λίγο υπερβολικά τα συγκεκριμένα κομμάτια, δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τον μινιμαλισμό, με τα λιτά και απέριττα ρούχα» είπε στους συνεργάτες της η Μαίρη στα παρασκήνια του show της. «Ηθελα όμως να κάνω κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι μέχρι τώρα. Λάτρεψα αυτή την πρόκληση» πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ανάγκη της να προτάξει καινούργιο στιλ, πιο αρτίστικο, με γεωμετρικά σχέδια που όμως μπορούν να φορεθούν.

Η εγγονή του Νίκου Κατράντζου, που έφτιαξε το πρώτο πολυκατάστημα στην Ελλάδα («Κατράντζος Σπορ»), χαρακτηρίζεται από τον βρετανικό Τύπο «ειδήμων στα υφάσματα και τα εντυπωσιακά prints. Μολονότι 26 ετών, είναι στην εμπροσθοφυλακή της μόδας. Οι μετοχές της στο χρηματιστήριο της μόδας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Το διάσημο μάλιστα portal Style.com σε χθεσινό ρεπορτάζ του αναφέρει: «Η Μαίρη ακολουθεί ένα νέο μονοπάτι στη μόδα, που εντυπωσιάζει. Οπως μας έδειξε, "μιλάει" στη γλώσσα του Alexander McQueen».

«Προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, η Μαίρη Κατράντζου κάνει πιο σοφιστικέ ρούχα από απλά κοκτέιλ φορέματα» συνεχίζουν οι εξπέρ του Style.com.

Αυτή τη φορά, κάνοντας παιχνίδι με τη μόδα, τη ζωγραφική και τη φωτογραφία σε συνδυασμό με παλτό που θυμίζουν αυτά του Ναπολέοντα με τα χαρακτηριστικά σιρίτια, πρόταξε ένα διαφορετικό militaire (στρατιωτικό) στιλ. Τα μεταλλικά χρώματα είναι επίσης στον «καμβά» της ντιζάινερ.

Να θυμίσουμε ότι πηγή έμπνευσης για την προηγούμενη κολεξιόν της, που επίσης παρουσιάστηκε στο Λονδίνο σε κλίμα ενθουσιασμού, ήταν το σχήμα των αρωμάτων του Jean Paul Gaultier και του οίκου Givenchy που αποθεώνουν τη γυναικεία (καμπυλωτή) φιγούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: