Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Έκανε δεύτερο παιδί ύστερα από μεταμόσχευση ωοθήκης

Φωτογραφία
ΜΙΑ 32ΧΡΟΝΗ στη Δανία έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέκτησε και δεύτερο παιδί αφού υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ωοθήκης. «Είναι ένα θαύμα», δήλωσε η ίδια. Το επίτευγμα σημαίνει πως ιστός ωοθηκών μπορεί να παράγει ωάρια για πολλά χρόνια αφότου καταψυχθεί σε άζωτο. Το γεγονός αυτό μπορεί θεωρητικά να επιτρέψει στις γυναίκες να αναβάλλουν επ΄ αόριστον την εμμηνόπαυση και να συλλαμβάνουν παιδιά με φυσικό τρόπο πολύ αργότερα στη ζωή τους απ΄ ό,τι σήμερα. Οι γιατροί, οι οποίοι ανακοίνωσαν το επίτευγμα την Τετάρτη από τις σελίδες της επιθεώρησης «Ηuman Reproduction», δήλωσαν πως ο ιστός των ωοθηκών μπορεί να επιζήσει στην κατάψυξη για 40 χρόνια.
Η Στίνε Χολμ Μπέργκχολτ από το Όντενσε μπήκε σε εμμηνόπαυση στα 27 της, αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία για το σάρκωμα Εwing, μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών. Πριν όμως καταστεί στείρα από την αντικαρκινική θεραπεία, αφαιρέθηκαν και καταψύχθηκαν τμήματα της αριστερής ωοθήκης της. Μετά την ολοκλήρωση και την επιτυχία της αντικαρκινικής θεραπείας, το 2005, τα τμήματα της ωοθήκης της που είχαν καταψυχθεί μεταμοσχεύτηκαν και πάλι στην Μπέργκχολτ. Της χορηγήθηκαν φάρμακα γονιμότητας, έμεινε έγκυος και τον Φεβρουάριο του 2007 γέννησε την Αβιάγια.
Τον επόμενο Ιανουάριο, η Μπέργκχολτ επέστρεψε στην κλινική για να ζητήσει μια νέα θεραπεία γονιμότητας, όμως ανακάλυψε πως ήταν ήδη έγκυος. Η Λούκα γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008. «Ήταν πολύ ωραία έκπληξη η διαπίστωση πως το σώμα μου λειτουργεί τώρα φυσιολογικά. Είναι πράγματι ένα θαύμα», δήλωσε η Μπέργκχολτ.
Εννέα παιδιά (περιλαμβανομένων των δύο της Μπέργκχολτ) έχουν γεννηθεί σε όλο τον κόσμο από γυναίκες που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση δικού τους ιστού ωοθήκης διατηρημένου στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: