Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Τα αγχολυτικά προκαλούν εθισμό (όπως η ηρωίνη)

Τα φάρμακα της κατηγορίας του Βάλιουμ έχουν την ίδια πιθανότητα εθιστικής επίδρασης στον εγκέφαλο με την ηρωίνη και την κάνναβη. Ερευνητές από την Ελβετία και τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι βενζοδιαζεπίνες, στην κατηγορία των οποίων ανήκουν δημοφιλή σκευάσματα, έχουν μια ηρεμιστική επίδραση αυξάνοντας τη δράση ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα εθιστικά φάρμακα, όπως τα οπιοειδή και τα κανναβοειδή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως και οι δύο κατηγορίες φαρμάκων χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα επιβράβευσης του εγκεφάλου.

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλό τους τείνουν να είναι πιο επιρρεπείς σε εθιστικές συμπεριφορές. Υστερα από αυτήν την ανακάλυψή τους φιλοδοξούν ότι θα μπορέσουν ν’ αναπτύξουν μια νέα γενιά μη εθιστικών βενζοδιαπεζινών.

Οι εταιρείες φαρμάκων προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό να το κατορθώσουν αυτό αλλάζοντας τη χημική σύσταση των φαρμάκων για να μειώσουν τις παρενέργειες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Γερμανοί επιστήμονες που έκαναν μια προκαταρκτική έρευνα σε μια νέα ουσία ανακοίνωσαν πέρσι ότι ίσως έχουν βρει ένα καλύτερο αγχολυτικό, ωστόσο για να αποδειχθεί αυτό θα χρειαστούν πολύ περισσότερες μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: