Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Έλαμψε με την απουσία του ο Πολάνσκι

Έλαμψε με την απουσία του στο 60ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Ρομάλ Πολάνσκι.

Ο διάσημος Πολωνός σκηνοθέτης δεν πήγε τελικά στο Βερολίνο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων εναντίον του που τον κρατούν στο σαλέ του στην Ελβετία, όμως η ταινία του «Ο συγγραφέας-φάντασμα» έκανε αρκετά καλή εντύπωση στην προβολή της στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.
 
Με ρυθμό στην αφήγηση, αλλά και με αρκετή δόση μυστηρίου, η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του Πολάνσκι σε ένα κινηματογραφικό ύφος, ανάλογο με εκείνο των ταινιών του «Τσάιναταουν» και «Frantic». Ξεχωριστές ήταν και οι ερμηνείες του Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, στο ρόλο του συγγραφέας και του Πίρς Μπρόσναν, στο ρόλο του πρωθυπουργού.

Στο διαγωνιστικό τμήμα ξεχώρισε επίσης η ταινία «Howl» των Ρομπ Επσταϊν και Τζέφρι Φρίντμαν, ταινία βασισμένη πάνω στο αιρετικό ποίημα  «Howl» (ουρλιαχτό) του γνωστού Αμερικανού ποιητή Αλαν Γκίνσμνπεργκ.

Η φετινή Μπερλινάλε ολοκληρώνεται στις 20 Φεβρουαρίου με την προβολή της ταινίας «Οtouto» («Σχετικά με τον αδελφό της») του Ιάπωνα Γιόζι Γιαμάντα.

Στο φετινό φεστιβάλ θα βραβευτεί με τιμητική Χρυσή Αρκτο για τη συνολική προσφορά της, η 67χρονη ηθοποιός Χάνα Σιγκούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: