Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

"Ο Παλαιοκώστας διαβάζει Νίτσε και Ντοστογιέφσκι..."

«Τρώει μόνο βιολογικά προϊόντα, διαβάζει Νίτσε και Ντοστογιέφσκι και είναι αντιεξουσιαστής» είπαν αναφερόμενοι στον Βασίλη Παλαιοκώστα οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση απαγωγής του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας Γιώργου Μυλωνά. Μέσα από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση Μυλωνά έγιναν γνωστές συνήθειες και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του Βασίλη Παλαιοκώστα. «Πηγαίναμε σε συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ για ψώνια, γιατί μόνο εκεί βρίσκαμε βιολογικά προϊόντα που έτρωγε ο Βασίλης» ανέφερε ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης καταθέτοντας ότι ο ίδιος ψώνιζε μόνο τρόφιμα, αρνούμενος κάθε ενεργή συμμετοχή του στην απαγωγή.

Στην απολογία του ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη βιβλιοθήκη που είχε ο διαβόητος κακοποιός στο κελί του στον Κορυδαλλό. «Εβγαλε μόνο το Δημοτικό, αλλά... αυτομορφώθηκε» είπε επί λέξει αναφερόμενος στον Παλαιοκώστα και συμπλήρωσε: «Οταν με προσκάλεσε στο κελί του είδα ότι στη βιβλιοθήκη του είχε πολλά βιβλία του Νίτσε, ενώ διάβαζε και Ντοστογιέφσκι». Σκιαγραφώντας το αναρχικό προφίλ του δραπέτη τον χαρακτήρισε αντιεξουσιαστή με την κοινωνική έννοια του όρου και πρόσθεσε ότι ο Παλαιοκώστας διαφέρει από τους κοινούς κλέφτες και κακοποιούς.

Οι δύο βασικοί συγκατηγορούμενοι του Παλαιοκώστα για την απαγωγή Μυλωνά έδωσαν το ιδεολογικό και πολιτικό τους στίγμα δηλώνοντας αντιεξουσιαστές. Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης μάλιστα ανάλωσε μεγάλο μέρος της απολογίας του κάνοντας εκτενείς αναφορές στην ιδεολογία των αντιεξουσιαστών, αναγκάζοντας κάποια στιγμή τον πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητήσει να απαντήσει στις κατηγορίες που τον βαρύνουν λέγοντας πως δεν είναι ώρα να εξηγήσει πώς γίνεται η «κοινωνική επανάσταση». Απαγγέλλοντας ακόμη και ποιήματα του Μπρεχτ και του λόρδου Βύρωνα, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή και κατέθεσαν ότι το μόνο που έκαναν ήταν να παρέχουν κάλυψη στον Παλαιοκώστα ορμώμενοι από «αίσθημα αλληλεγγύης» στον κυνηγημένο δραπέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: